Seniorreis 2021

9 t.e.m. 16 April

Info

Ons huidige plan is om een huisje te huren in de Ardennen. We wouden de kans om seniorreis te laten doorgaan zo groot mogelijk houden door iets te doen in eigen land. De Ardennen zijn hier de perfecte plaats voor.

De data van ons vertrek en aankomst zijn nog niet officieel. Dit zal pas officieel zijn als we een huisje hebben kunnen boeken.

Bij vragen of opmerkingen kunnen de seniormoderators steeds gecontacteerd worden op [email protected]

Corona

We hopen dat alles door kan gaan zoals we verwachten maar we maken ons geen illusies. De kans bestaat dat we alles nog zullen moeten annuleren. Bij alles dat we plannen, boeken en bekijken houden we daar dus ook rekening mee. Het is momenteel zo dat we enkel 100% terugbetaald krijgen als we moeten annuleren doordat de regels verstrengen. Dat betekent dat we pas kunnen boeken vanaf de overheid het toelaat om zo een reizen te plannen.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deze reis nog door kan gaan. Hem eventueel verplaatsen naar deze zomer is dus nog niet uitgesloten.

Verblijf

De seniorleiding is al volop bezig geweest met een huisje zoeken in de ardennen waar we naartoe kunnen voor een geschikte prijs. We zoeken een huisje waar we de hele week blijven, dat ons toelaat om te komen en dat we indien nodig kosteloos kunnen annuleren. Ook de seniors zelf mogen eens rondzoeken en het ons laten weten via de facebook-groep als ze tijd/zin hebben. 

Vanaf we een huisje gevonden hebben laten we het jullie weten. 

Zoals al reeds vermeld is het nu bijna onmogelijk om een huisje te vinden met kosteloze annulatie. We zullen moeten wachten tot er versoepelingen komen.

Reisschema

9-04-2021
9-04-2021
We zijn weg!
Van: Gent
Naar: TBD
16-04-2021
Terug naar huis
Van: TBD
Naar: Gent
16-04-2021

Heen & Terug

We pakken de trein van Gent St Pieters naar het dichtstbijzijnde station van ons huisje in de ardennen. Verdere info volgt later nog. Hou dus zeker deze site in de gaten.

Bagage

Het is de bedoeling dat de seniors rugzakken meenemen en geen valiezen. Een valies kan je namelijk niet dragen op de fiets!

Fiets!?

Inderdaad, de fiets. het plan is om de fietsen van de seniors allemaal mee te nemen op de trein zodat we daar nog toffe fietstochten kunnen doen zonder veel extra geld te hoeven besteden aan het huren van fietsen. De leiding zal reparatiemateriaal voorzien.

financieel

De bijdrage voor de seniors hebben we vastgelegd op €250. We begrijpen dat dit niet weinig is en vragen kan oproepen bij veel ouders. Enerzijds hebben we dit bedrag gekozen omdat onze geld-in-kas acties dit jaar allemaal niet kunnen doorgaan. Normaalgezien levert dit véél geld op, geld dat we nu niet hebben. Anderzijds zit daar ook een veiligheidsnet in. Stel dat er iets zou voorkomen op reis dat onvoorziene kosten oplevert dan hebben we een vangnet waardoor we niet in de problemen komen. Na de reis zullen we kijken of het mogelijk is om een deel terug te storten. We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat bij annulering al het geld terug gestort zal worden.

Betalen in schijven

Omdat jullie de volledige bijdrage niet in 1 keer zouden moeten betalen, hebben we een aantal deadlines gezet waarop een deel van de bijdrage betaald moet zijn. Indien de bijdrage toch liever in 1 keer gestort wordt, kan dit uiteraard ook. De deadlines moeten nog beslist worden. Dit komt binnenkort. 

Deadlines

Schijf 1  – €100 – TBD

Schijf 2 – €150 – TBD

Rekening

De bijdrage dient gestort te worden op BE19 0682 4102 4112.

Gelieve steeds duidelijk de naam van de senior te vermelden en over welke schijf/schijven de storting gaat!

Op reis zelf

Het volgend is inbegrepen in de reis: vervoer, accommodaties, alle maaltijden en drinken, activiteiten. Indien we iets drinken op een terrasje of dergelijk bekijken we steeds of de kas al dan niet betaald. Op vrije momenten dienen de Seniors zelf te betalen.

Het is dus zeker aan te raden om wat zakgeld mee te nemen. Hoeveel beslis je zelf. Ter plaatse geld afhalen zal niet altijd vanzelfsprekend zijn. hou daar dan ook rekening mee.

administratie

Vooraleer we vertrekken moeten er helaas ook wat administratieve taken afgehandeld worden. 

Wij willen op voorhand van alle seniors ook een medische fiche.  Dit kan ingediend worden via KEEO. 

Seniors dienen ook nog het blauwe ziekteverzekeringskaartje mee te nemen. Opgelet: zorg voor een geldig kaartje. Deze vervallen altijd op 31/12!

Activiteiten

De activiteiten moeten nog gepland worden en we gaan natuurlijk nog niet alles verklappen.

Hier zijn wel al wat dingen die jullie kunnen verwachten (Deze lijst zal nog aangevuld worden):

  • Wandeling
  • Fietstocht