Buitenlands kamp 2019

22 t.e.m. 30 juli 2019

info

Onze reis brengt ons naar het noorden van Spanje. We gaan met het vliegtuig tot in Madrid. Van daaruit huren we busjes om zo de tocht tot aan de kust van Spanje te maken. Daar zullen we vanuit een huisje als uitvalsbasis onze activiteiten doen: een outdoor activiteit, een hike, surfen, ..

We vertrekken op maandag 22 juli en zijn terug op dinsdag 30 juli. Alhoewel we heel graag met de trein waren geweest, blijkt dit logistiek en financieel heel moeilijk haalbaar. We gaan daarom zoals andere jaren met het vliegtuig.

Bij vragen of opmerkingen kunnen de seniormoderators steeds gecontacteerd worden op [email protected]

Reisschema

22-07-2019
22-07-2019
We zijn weg!
Van: Brussel
Naar: Madrid
24-07-2019
Naar de Picos
Van: Madrid
Naar: Picos De Europa
28-07-2019
Terug naar Madrid
Van: Picos De Europa
Naar: Madrid
30-07-2019
Terug naar huis
Van: Madrid
Naar: Brussel
30-07-2019

vlucht

We vliegen dit jaar met Ryanair. We vertrekken vanaf Brussels South Charleroi Airport. Uren van afspraak, vertrek en aankomst zijn links te zien.

Bagage

Elke senior mag 2 stukken bagage meenemen. Deze mogen zeker niet volgende afmetingen overschrijden:

  1. Kleine rugzak: 40cm x 20cm x 25cm
  2. Valies(je): 55cm x 40cm x 20cm – Maximum 10kg

Vervoer van & naar luchthaven

Zodanig dat niet alle ouders zich moeten vrijmaken om zijn/haar senior te brengen/halen aan de luchthaven, zullen we carpoolen.

We spreken op 22 juli om 6u af aan het lokaal.

Verdeling ouders luchthavenvervoer

financieel

De bijdrage voor de seniors hebben we vastgelegd op minimum €250. Daar kan eventueel nog bijkomen indien een senior niet aanwezig was op 1 of meerdere geld-in-kasactiviteiten. We communiceren dit extra bedrag na afloop van alle geplande geld-in-kasactiviteiten.

Betalen in schijven

Omdat jullie de volledige bijdrage niet in 1 keer zouden moeten betalen, hebben we een aantal deadlines gezet waarop een deel van de bijdrage betaald moet zijn. Indien de bijdrage toch liever in 1 keer gestort wordt, kan dit uiteraard ook.

Deadlines

Schijf 1  – €100 – 16/03/2019

Schijf 2 – €150 – 16/05/2019

Schijf 4 (eventueel) – Extra bijdrage afwezigheid activiteiten – 16/07/2019

Rekening

De bijdrage dient gestort te worden op BE19 0682 4102 4112.

Gelieve steeds duidelijk de naam van de senior te vermelden en over welke schijf/schijven de storting gaat!


Op reis zelf

Het volgend is inbegrepen in de reis: vervoer, accommodaties, alle maaltijden en drinken, activiteiten. Indien we iets drinken op een terrasje of dergelijk bekijken we steeds of de kas al dan niet betaald. Op vrije momenten dienen de Seniors zelf te betalen.

Het is dus zeker aan te raden om wat zakgeld mee te nemen. Hoeveel beslis je zelf. We gaan naar een land waar met Euro betaald wordt. Normaalgezien is het ook geen probleem om ter plaatse geld af te halen.


administratie

Vooraleer we vertrekken moeten er helaas ook wat administratieve taken afgehandeld worden. 

Seniors die tijdens de reis onder de 18 jaar zijn, moeten een toestemming hebben om met ons naar het buitenland te gaan. Dit dient ook afgestempeld te worden op het gemeentehuis. We voorzien hieronder een sjabloon. De meeste gemeentes beschikken zelf ook over een sjabloon.

Wij willen op voorhand van alle seniors ook een medische fiche

Seniors dienen ook nog het blauwe ziekteverzekeringskaartje mee te nemen. Opgelet: zorg voor een geldig kaartje. Deze vervallen altijd op 31/12!

Als laatste: FOS Open Scouting gebruikt regelmatig beeldmateriaal van ons buitenlands kamp. In het begin van het scoutsjaar gaven jullie (normaalgezien) toestemming zodat wij (als eenheid) beeldmateriaal mogen verspreiden van uw kind(eren). Dit is niet het geval voor FOS Open Scouting. Daarom willen we ook vrijblijvend vragen om toestemming te geven aan FOS Open Scouting om beeldmateriaal van uw senior(s) te mogen gebruiken.

Alle documenten dienen voor 1/6 doorgemaild te worden naar [email protected].

zeker meenemen

We voorzien geen volledige bagagelijst. We gaan er van uit dat jullie ondertussen zelf genoeg ondergoed en kleren kunnen voorzien 😉

Wel zijn er aantal specifieke dingen die je zeker niet mag vergeten:

  • Stapschoenen
  • Drinkfles (we trekken er een aantal dagen op uit!)
  • Hem en das
  • Identiteitskaart
  • Blauw ziekteverzekeringskaartje

Wat mag niet mee

Aangezien we enkel handbagage meenemen, is het niet mogelijk om vloeistoffen mee te nemen in verpakkingen groter dan 100ml. Alle verpakkingen moeten opgeborgen zijn in een doorzichtige (toilet)tas. Het volstaat dus niet om je shampoo te legen tot er 100ml overblijft. Anti-muggen lotion met deet is sowieso verboden. Ook al is de verpakking kleiner dan 100ml.

Ook al zijn we allemaal rasechte scouts, ons zakmes laten we best ook thuis. 

 

Uitgebreide info over wat wel en niet mag in handbagage is te vinden op https://www.bruxx.be/nl/luchthaveninfo/bagage/handbagage

infoavond

Op 9 maart organiseren we een infoavond waar we de volledige reis aan jullie uit de doeken doen. Hier kunnen jullie ons ook bestoken met al jullie prangende vragen. We zullen dan ook het vervoer van en naar de luchthaven regelen. Het is dus heel belangrijk dat iedereen aanwezig probeert te zijn.

De infoavond begint om 17u30, boven in ons lokaal. Misschien voorzien de seniors zelf een hapje en een drankje..