Prehistorie

Terug in de tijd… 

Vér terug in de tijd

Beste kangoeroes

Hebben jullie ooit gedroomd van een avontuurlijke tijdreis naar een wereld vol prehistorische wonderen? Nou, jullie dromen worden werkelijkheid! Dit jaar nemen we jullie mee op een buitengewone expeditie naar een ver verleden tijdens ons zomerkamp. Het thema? Je raadt het al: DE PREHISTORIE, Yabba dabba doo!

Stel je voor: Je wordt wakker in een tent omringd door uitgestrekte jungles, je hoort de geluiden van brullende dinosaurussen en voelt de aarde trillen onder je voeten. Tijdens ons kamp zullen we jullie transformeren in echte oermensen. Om ons zo goed mogelijk te kunnen onderdompelen in het wilde tijdperk van de prehistorie, gaan wij een dag langer op kamp! De bevers gaan 6 dagen op kamp (van 3 juli tot 8 juli) en de andere takken 11 dagen (van 3 juli tot 13 juli).

Als vrienden of familie jullie wat aanmoedigingsbrieven voor tijdens deze heldhaftige reis willen sturen, kan dat naar het adres van onze tijdsmachine:

NAAM KANGOEROE
Rue D’Offagne, 38
6850 Paliseul

Geschiedenis

Maar eerst even tijd voor een geschiedenislesje:

De prehistorie verwijst naar een hele lange periode in de geschiedenis van de mens, voordat er geschreven documenten bestonden. Het was een tijd waarin mensen nog geen huizen en steden bouwden zoals we nu kennen, maar in plaats daarvan in grotten en tijdelijke schuilplaatsen leefden.

Tijdens de prehistorie leefden er ook allerlei dieren op aarde, sommige waren zelfs gigantisch! Je hebt misschien gehoord van de dinosaurussen, die leefden in het tijdperk genaamd het ‘Mesozoïcum’. Ze waren enorm en kwamen in verschillende vormen en maten voor, van kleine planteneters tot enorme vleesetende dino’s.

Maar naast dinosaurussen waren er ook andere dieren, zoals sabeltandtijgers, mammoeten en reuzengordeldieren. Deze dieren zien er vaak anders uit dan de dieren die we nu kennen.

Mensen in de prehistorie waren afhankelijk van de natuur om te overleven. Ze jaagden op dieren voor voedsel en gebruikten stenen gereedschappen om mee te werken. Ze leerden ook vuur te maken, wat hen hielp om warm te blijven en voedsel te bereiden. Hetzelfde vuur dat wij deze tijd nog gebruiken voor onze kampvuren.

Tijdens de prehistorie ontwikkelden mensen ook hun eigen vormen van kunst en expressie. Ze maakten rotstekeningen op grotwanden, waarop ze dieren en jachtscènes tekenden. Deze rotstekeningen zijn nog steeds te vinden op sommige plaatsen over de hele wereld.

De prehistorie eindigde toen mensen begonnen met het ontwikkelen van landbouw en het schrijven van documenten. Dit markeerde het begin van de geschiedenis zoals we die kennen.

Dus, de prehistorie was een tijd van avontuurlijke dieren, primitieve gereedschappen en fascinerende kunst. Het is een tijdperk waar we veel van kunnen leren en waarin de basis werd gelegd voor de wereld waarin we vandaag de dag leven.

Themakledij

Als je dat zo hoort, zijn wij eigenlijk ook een beetje oermensen in de scouts! In de prehistorie wil je natuurlijk graag zo goed mogelijk opgaan in de omgeving, dus is goede themakledij van levensbelang!

Geen inspiratie? Niet getreurd! Wij hebben enkele voorbeelden voor jullie:

Dinokostuum uit een trui

Maak een stoer dinosauruskostuum door een oude trui of hoodie groen te verven. Knip driehoekige stukken stof of karton uit in verschillende tinten groen en bevestig ze als stekels op de trui. Zin om je uit te sloven?  Voeg een staart en een paar dinosauruspoten toe door stukken vilt of karton te knippen en deze aan de achterkant van de trui te bevestigen.

Oermens

 Creëer een authentieke oermens-look door een lange tuniek te maken van een oud laken of een stuk stof. Gebruik een touw of leren riem om de tuniek rond je middel vast te binden. Maak een hoofdband van een strook stof en bind deze om je voorhoofd. Voeg enkele accessoires toe zoals zelfgemaakte armbanden of een bot gemaakt uit wc-rollen en wit papier. Wees niet bang om dierenprint te gebruiken, toen was dat in de mode 😉

Tot dan!

Scherp dus jullie speren haal jullie knotsen tevoorschijn, laat de moderne technologie achter je terwijl we ons onderdompelen in een tijdperk vol wonderen en mysterie. Het zomerkamp met het thema prehistorie belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

Schrijf je snel in en maak je klaar om de geschiedenis tot leven te brengen tijdens het meest epische scoutskamp ooit!

Met prehistorische groeten,

De leiding