We mogen op kamp!
En het zal een kamp worden dat we niet snel zullen vergeten!
Beste Kangoeroes,
Zoals de meeste van jullie reeds zullen vernomen hebben, kunnen we ondanks de huidige toestanden toch op zomerkamp gaan, en daar zijn we uiteraard heel blij mee!
Wel zal het kamp, zoals jullie waarschijnlijk ook al wisten, er toch een beetje anders moeten uitzien dit jaar. Maar dit zal ons zeker niet tegenhouden om er weer een fantastisch kamp van te maken.
Op deze pagina geven we wat info over wat er zoal anders zal zijn dit jaar, en je kan je ook onmiddellijk inschrijven voor het kamp.
Hieronder dus enkele zaken die we jullie reeds kunnen meegeven.
De specifieke info rond het vervoer staat nog niet vast, omdat we nog bekijken hoe we dit veilig kunnen laten verlopen in samenwerking met de nodige vervoersmaatschappijen, meer info volgt
Terugkomst bevers: 8 Juli
Terugkomst eenheid: 13 Juli
Het adres van de kampplaats is Rue des Chasseurs zn, 5880 Han-sur-Lesse (50.142715351086885, 5.18293265208488)
Indien je een (liefdes)briefje wilt sturen, dan stuur je dit naar het adres van onze boer(in), dan zorgen wij dat dit bij de juiste persoon in de juiste bubbel terecht komt.
Wat zet je op de brief?
“naam van je kind”
152e FOS De Kangoeroes
Impasse de la Boverie 12
5580 Rochefort
Zoals reeds vermeld zal het kamp dit jaar net wat anders verlopen. Dit jaar zullen we enkele maatregelen moeten volgen om de kans van besmetting met het COVID virus tot een minimum te herleiden. De regels zijn wel soepeler dan vorig jaar!
De grootste aanpassing hierbij zal het gebruik van ‘contactbubbels’ worden. Wat is dat nu, zo een contactbubbel?
Een contactbubbel zal een groep van kinderen en leiding zijn die bestaat uit maximaal 100 personen, exclusief begeleiding. Leden binnen 1 dezelfde bubbel kunnen dan samen spelen zonder rekening te moeten houden met sommige van de standaard maatregels. Zo kunnen kinderen binnen de bubbel samen spelen zonder dat ze 1.5m afstand moeten houden, en hoeven ze binnen de bubbel ook geen mondmaskers te dragen. Uiteraard zullen activiteiten waarbij veel fysiek contact voorkomt niet worden toegelaten.
Door deze bubbels is het ook van groot belang dat we zo snel mogelijk weten wie er mee zou gaan op het zomerkamp. Daardoor zullen we een deadline zetten op de inschrijvingen die ook echt gerespecteerd zal moeten worden. Meer info hierover onderaan de pagina.
Om dit mogelijk te maken, zullen we ons terrein dus fysiek opdelen in 2 zones voor elke contactbubbel. Contact tussen de bubbels zal dus niet mogen, ook niet wanneer er een broertje of zusje in een andere bubbel zou zitten. Wanneer de bubbel toch verlaten moet worden (bijvoorbeeld wanneer men eten moet halen bij het hiervoor voorziene afhaalpunt), zullen de algemene maatregelen gelden. Dit zijn dus de afstandsregels en het gebruik van handschoenen en mondmaskers.
Verder zal er ook extra aandacht zijn op kamp voor hygiëne en voldoende nachtrust, om zo de kans op ziektes minimaal te houden.
Wanneer er toch iemand ziek zou worden op het kamp, zullen wij een vooropgestelde procedure volgen en moet de zieke mogelijks opgehaald worden, hou er dus zeker rekening mee wanneer je je kind(eren) zou inschrijven voor het zomerkamp dat er zeker iemand beschikbaar blijft voor moest dit zich voordoen.
Indien je nu al wat uitgebreider wilt lezen over de nodige maatregelen, kunt je al wat info terugvinden op de website van de ambrassade (https://ambrassade.be/nl/jeugdwerkzomer)
Hieronder enkele praktische zaken voor het zomerkamp die we elk jaar meegeven.
Wie zomerkamp zegt, zegt natuurlijk ook kamp-thema. En virus of niet, dit jaar zal dit niet anders zijn.
Dit jaar zullen de Kangoeroes niet enkel de beste scouts zijn, maar nu proeven we ook eens van het leven in het oude-Egypte!
Hieriogliefen, mummies, faraos, pyramides en sfynxen zulllen allemaal aanwezig zijn.
Bij een echte Egyptenaar hoort natuurlijk ook een echt Egyptisch kostuum.
Wij zijn alvast benieuwd naar het allereerste kamp met de egyptische Goden Ra en Isis
Ziek zijn op kamp is nooit leuk, maar soms niet te voorzien. Indien er iemand ziek valt, zullen we zoals eerder vermeld mogelijks contact moeten opnemen met het thuisfront om deze zieke kangoeroe op te halen.
Zorg er dus zeker voor dat er op de medische fiche toch een telefoonnummer te vinden is van iemand van de familie die we zeker en vast kunnen contacteren.
Indien er medicijnen van thuis meegenomen worden, geef je dit bij het vertrek best af aan de leiding en noteer je de aanwijzingen zo goed mogelijk op de medische fiche.
Soms gebeurt het dat kinderen ziek op kamp vertrekken. Dit jaar mag dit zeker niet het geval zijn. De opgelegde maatregelen stellen ons de noodzaak om kinderen die tot 5 dagen voor het kamp ziek waren niet toe te laten om deel te nemen aan het kamp. We rekenen hierbij op de ouders om dit zeker te respecteren.
Bij de kleinsten onder ons durft het wel eens gebeuren dat ze een ongelukje hebben. De leiding is hier zeker niet boos om. Wel willen we vragen om dit zeker te vermelden op de medische fiche indien dit zich af en toe voordoet. Voorzie ook wat extra kleren zodat uw kind zeker genoeg kleren heeft voor het volledige kamp. De leiding zelf voorziet ook een aantal reserve slaapzakken en matjes.
Verder willen we nog even aanhalen dat kinderen met luizen (of neten) vóór het zomerkamp door de ouders behandeld moeten worden. Dit dient ook vermeld te worden op de medische fiche. Indien we merken dat er toch bij iemand luisjes rondspringen zullen we hem/haar onmiddellijk behandelen met een aangepast product.
Iedereen MOET gevaccineerd zijn tegen tetanus. De jongsten moeten hun laatste spuitje gekregen hebben op 5 à 6-jarige leeftijd. Onze oudsten moeten rond de leeftijd van 15 à 16 jaar gevaccineerd zijn. Bij de leiding en stam moet iedereen een rappel hebben gekregen rond hun 25e levensjaar.
Een zomerkamp kan ook heel warm zijn. Voorzie dus zeker (genoeg) zonnecrème!
Ook niet weg te denken op kamp zijn teken. Elk jaar zijn er een aantal Kangoeroes die bezoek krijgen van een teek. Wanneer een kind een teek heeft, verwijderen wij deze veilig.
Na het kamp geven wij dit zeker door aan de ouders, zodat jullie dit kunnen opvolgen
Indien uw kind een teek heeft gehad moet u tot 3 maand na het kamp er op letten of uw kind één of meerdere van deze symptomen heeft. Deze kunnen erop wijzen dat uw kind de ziekte van Lyme heeft .
Het kleinste kamertje op kamp kennen we allemaal: “Den HUDO”, de afkorting voor ‘Houdt Uw Darmen Open’. Zo heten wij ons toilet op kamp. De constructie voor dit toilet wordt door de leiding op het voorkamp gemaakt. Ook dit jaar zullen we ons uiterste best doen om dit vervelende plekje toch zo aangenaam mogelijk en bevervriendelijk, te maken. Nachtverlichting, leuke toiletlectuur en beschutting tegen de regen is iets wat de HUDO al een heel stuk leuker maakt. Enkel tegen de geur valt weinig te beginnen, maar een wasspeld op je neus kan toch wonderen doen.
Door de strengere maatregelen dit jaar zal er voor elke bubbel een aparte HUDO voorzien worden.
Gelieve niet te bellen op de gsm’s van de leiding of kookouder(s) om uw kleine spruit even te horen.
Indien er aan het thuisfront iets gebeurt, dan is de eenheidsleiding bereikbaar op volgende telefoonnummers:
Kauw – 0476 58 84 14
Gelieve ook niet aan uw kinderen te zeggen dat de leiding naar mama of papa zal bellen wanneer de kinderen dat vragen. De leiding doet dit niet.
Net zoals vorig jaar zullen we de bagage van alle leden opnieuw meenemen met de vrachtwagen. Hierbij zullen we uiteraard ook rekening moeten houden met de bubbels, de specifieke planning voor het afgeven en ophalen van de bagage zullen we later dus meedelen.
Stapschoenen:
dé toevlucht bij hike en dagtocht. Hoewel teenslippers, skate-schoenen of crocs mooi kunnen zijn, geven ze niet voldoende steun tijdens deze activiteiten.
Een stevige stapschoen biedt steun en is goed ingelopen! Goede stapschoenen zijn absoluut noodzakelijk als je een stevige dagtocht wil overleven. We raden je ook aan je stapschoenen te behandelen met een waterwerende crème en zo natte voeten op tocht te vermijden (te koop bij AS adventure, Avontura of in sommige schoenwinkels).
Waterschoenen
Om door het water te stappen, gebruik je best niet je stapschoenen. Die moeten immers droog zijn voor de dagtocht of hike.
Natte schoenen zijn zeker af te raden! Voorzie een extra paar (water)schoenen of sandalen dat je kan gebruiken om door het water te stappen.
Snoep en elektronica (Smartphone, Iphone, MP3, Ipod, ed.) breng je NIET mee! Bij overtreding worden beide zaken in beslag genomen!
Alchohol of andere drugs zijn ook NIET welkom op kamp. Treffen we dit toch aan dan zijn hier zeer zware sancties aan verbonden.
Deze lijst is hoogstwaarschijnlijk niet compleet. De leiding vergeet ook wel eens iets..
Ongelukjes kunnen gebeuren, voorzie dus zeker reservekledij indien u dit nodig acht
Zoals al eerder vermeld, is het voor een goede voorbereiding van dit zomerkamp van cruciaal belang dat we zo snel mogelijk weten wie er mee zou gaan op het zomerkamp. Zo krijgen we een beeld van de mogelijke contactbubbels en hoe we dit organisatorisch dan het best inplannen.
Hierdoor zijn wij genoodzaakt een harde deadline te zetten voor de inschrijvingen. Deze deadline is 12 juni. Dit is niet heel lang meer, maar wij hopen dat jullie begrip kunnen opbrengen voor deze uitzonderlijke situatie.
Ook kunnen wij dit jaar kinderen die niet tijdig werden ingeschreven niet meenemen op het kamp. Zorg er dus voor dat je zeker tijdig bent ingeschreven.
Voor de betaling geven we jullie wat meer tijd, tot 21 Juni. Het bedrag kun je overschrijven naar onze rekening BE39 0682 2442 8119, vermeld hierbij zeker de naam van je kind(eren)
Inschrijven kan door het bijgevoegde formulier in te vullen. Hierna ontvang je een bevestiging op het ingevulde mailadres.
Gelieve dit bedrag zeker over te maken voor de aanvang van het kamp.
Vergeet niet om de medische fiche in te vullen en af te geven bij vertrek. Download ze hier.
Bevers: €85
Welpen t.e.m. seniors: €150
Vanaf het 2e kind vermindert het inschrijvingsgeld per kind met €10.
Voor 3 kangoeroes is het dus €150 + €140 + €130 = €420
De inschrijvingen zijn afgesloten