Zomerkamp 2022

We gaan op kamp!
Dit jaar weer allemaal samen!

Zomerkamp

Beste Kangoeroes,

We gaan weer op kamp en dit jaar zonder bubbels en mondmaskers. Het enige dat dit jaar nog in  onze neus gaat is de heerlijke geur van de natuur! Hieronder vinden jullie alle info om jullie te kunnen voorbereiden op weer een episch zomerkamp!

Waar en Wanneer

Vertrek: 4 Juli 

Op maandag 4 juli vertrekken we met zijn allen met de trein richting Florenville. We spreken af om 7u30 (stipt!), in perfect uniform en das, aan de fontein van Gent-Sint-Pieters station .

Wat heb je zeker mee bij vertrek?

  • Lunchpakket
  • Perfect uniform en das
  • (Kids)ID-kaart of ISI+kaart
  • Persoonlijke apotheek
  • Belangrijke medische info

Bij aankomst moet je drie zaken doen:

  • Meld je aan bij je takleiding, zodat we jouw aanwezigheid kunnen noteren.
  • Geef je ID-kaart af (Vanaf 15 jaar (VG’s) is dit niet meer verplicht) .
  • Je persoonlijke apotheek en belangrijke medische info geef je ook af, met een woordje uitleg aan je takleiding.

Terugkomst bevers: 8 Juli

Op vrijdag 8 juli mogen de mama en papa je na een paar wonderlijke nachten in Atlantis komen ophalen aan het station Gent-Sint-Pieters.

Terugkomst eenheid: 13 Juli

Op woensdag 13 juli aan het Gent-Sint-Pietersstation Voor het exacte uur van terugkomst, wachten we nog op bevestiging van de NMBS. Van zodra we meer weten, laten we het weten.

Adres

Het adres van de kampplaats is Rue du Croisettes, 6810 Chiny (49.717695, 5.382687)

Brieven

Indien je een (liefdes)briefje wilt sturen, dan stuur je dit naar het adres van onze boer(in), dan zorgen wij dat dit bij de juiste persoon in de juiste bubbel terecht komt.

Wat zet je op de brief?

“naam van je kind”
152e FOS De Kangoeroes
Route de Bertrix 1
6810 Moyen

Bagage afzetten en ophalen

De bagage mag op voorhand afgezet worden op ons lokaal in Heusden en dan zorgt de leiding ervoor dat de bagage mee is met de camion.

De bagage afzetten kan op volgende momenten:

26/06 – 14h tot 17h

27/06 – 14h tot 17h

28/06 – 16h tot 19h

Het terug ophalen van de bagage is op:

15/07 – 14h – 18h

 

Past er geen van deze momenten voor jou? Stuur ons dan een mailtje en we

 

bekijken wat we kunnen doen.

Praktisch

Hieronder enkele praktische zaken voor het zomerkamp die we elk jaar meegeven.

Thema

Wie zomerkamp zegt, zegt natuurlijk ook kamp-thema.

Zoals jullie weten zijn er heel wat spullen meegesleurd met de rivier vorig jaar op nakamp! We hebben een paar weken geleden een bericht gekregen dat onze spullen terecht zijn gekomen in Atlantis!

Als echte avonturiers stappen we in onze duikboot en gaan we deze wonderlijke gezonken stad gaan bezoeken. Hopelijk laten Neptunus en Poseidon ons binnen.

 

Atlantis

Wat is Atlantis

Het verhaal over Atlantis begint met de god van de zee: Poseidon. Hij wordt verliefd op mensenvrouw Kleito en creëert een heuveltop voor haar. De heuvel – met de naam Atlantis – wordt al snel bewoond door de kinderen van Kleito. De halfgoden krijgen allemaal een stukje van de heuvel. Atlantis – de eerste koning – krijgt de centrale heuvels en de omliggende omgeving, het grootste deel van Atlantis.

De heuvel van Atlantis zou zich volgens de legende 11.000 jaar geleden in het midden van de Atlantische Oceaan bevinden. Het is niet verwonderlijk hoe de Atlantische Oceaan aan haar naam is gekomen, nietwaar? Plato wist de exacte details over Atlantis. Zo waren er kanalen van negen kilometer lang, de meeste mensen woonden even voorbij de buitenste waterring, de stadskern van Atlantis had een diameter van 1,7 kilometer en buiten de stad lag een stuk landbouwgrond van 530 kilometer lang en 190 kilometer breed. Daarnaast wist Plato dat er in Atlantis twee keer per jaar werd geoogst, dat er in het noorden bergen waren en dat er veel dieren op het eiland leefden, zoals olifanten.

 

Helaas begon Atlantis steeds meer te lijken op de wereld van nu. Atlantis was bevlekt van machtsvertoon, machtmisbruik, corruptie en inhalerigheid. God Zeus besloot om met de andere goden een passende straf te zoeken. Atlantis – een aards paradijs – verdween in de zee. Vloedgolven en aardbevingen maakten een eind aan de meest geavanceerde aardse beschaving tot dan toe.

Elk einde maakt een nieuw begin. Dit was ook zo voor Atlantis. Na de stad in zee gezonken is werd hij bewoond door intelligente wezens die zich bevinden diep in de zee. De gezonken stad werd opgeknapt door zeemeerminnen en meermannen! Al jaren zijn vele avonturiers op zoek naar deze wonderlijke stad die gezonken is naar de bodem van de oceaan maar tot nu toe heeft nog niemand de stad gevonden.

Hoe kleden de mensen zich in Atlantis

 

De voornaamste bewoners van Atlantis zijn zeemeerminnen en zeemeermannen. Deze zijn half mens, half vis. Ze wonen er samen met de god Poseidon, heerser van de oceaan. Er komen ook vaak bezoekers in Atlantis zoals avonturiers en duikers! In deze afbeeldingen kunnen jullie wat inspiratie opdoen voor jullie themakledij.

Op kamp

Medische fiche op Keeo

 

Vanaf 2022 werken we bij de Kangoeroes met Keeo.

Om het makkelijk uit te leggen: Keeo is eigenlijk een beetje Smartschool voor de scouts. Inschrijvingen voor kampen, verjaardagen en medische fiches zijn allemaal te vinden op Keeo.

Hoe je Keeo moet gebruiken kan je lezen op deze pagina: Keeo-Handleiding

Het is de bedoeling dat je voor elk kamp de medische fiche van elk kind controleert op Keeo en eventueel de nodige aanpassingen maakt. Dit is heel belangrijk voor de leiding om te weten welk kind welke extra zorg nodig heeft.

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van Keeo stuur dan zeker een mailtje naar [email protected] en dan helpt Groenling je verder.

Kwaaltjes en medicijnen

 

Indien er medicijnen van thuis meegenomen worden, geef je dit bij het vertrek best af aan de leiding en noteer je de aanwijzingen zo goed mogelijk op een extra papiertje als handleiding of zet het op Keeo. 

Bij de kleinsten onder ons durft het wel eens gebeuren dat ze een ongelukje hebben. De leiding is hier zeker niet boos om. Wel willen we vragen om dit zeker te vermelden op de medische fiche indien dit zich af en toe voordoet. Voorzie ook wat extra kleren zodat uw kind zeker genoeg kleren heeft voor het volledige kamp. De leiding zelf voorziet ook een aantal reserve slaapzakken en matjes.

Verder willen we nog even aanhalen dat kinderen met luizen (of neten) vóór het zomerkamp door de ouders behandeld moeten worden. Dit dient ook vermeld te worden op de medische fiche. Indien we merken dat er toch bij iemand luisjes rondspringen zullen we hem/haar onmiddellijk behandelen met een aangepast product.

Iedereen MOET gevaccineerd zijn tegen tetanus. De jongsten moeten hun laatste spuitje gekregen hebben op 5 à 6-jarige leeftijd. Onze oudsten moeten rond de leeftijd van 15 à 16 jaar gevaccineerd zijn. Bij de leiding en stam moet iedereen een rappel hebben gekregen rond hun 25e levensjaar.

Een zomerkamp kan ook heel warm zijn. Voorzie dus zeker (genoeg) zonnecrème!

Ook niet weg te denken op kamp zijn teken. Elk jaar zijn er een aantal Kangoeroes die bezoek krijgen van een teek. Wanneer een kind een teek heeft, verwijderen wij deze veilig.

Na het kamp geven wij dit zeker door aan de ouders, zodat jullie dit kunnen opvolgen

Indien uw kind een teek heeft gehad moet u tot 3 maand na het kamp er op letten of uw kind één of meerdere van deze symptomen heeft. Deze kunnen erop wijzen dat uw kind de ziekte van Lyme heeft .

  • Rode kringen rond de beet
  • Koorts
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Spierpijn
  • Gezwollen klierenu

HUDO

Het kleinste kamertje op kamp kennen we allemaal: “Den HUDO”, de afkorting voor ‘Houdt Uw Darmen Open’. Zo noemen wij ons toilet op kamp. De constructie voor dit toilet wordt door de leiding op voorkamp gemaakt. Ook dit jaar zullen we ons uiterste best doen om dit vervelende plekje toch zo aangenaam mogelijk en bevervriendelijk, te maken. Nachtverlichting, leuke toiletlectuur en beschutting tegen de regen is iets wat de HUDO al een heel stuk leuker maakt. Enkel tegen de geur valt weinig te beginnen maar een wasspeld op je neus kan toch wonderen doen.

Noodnummer(s)

Gelieve niet te bellen op de gsm’s van de leiding of kookouder(s) om uw kleine spruit even te horen.

Indien er aan het thuisfront iets gebeurt, dan is de eenheidsleiding bereikbaar op volgende telefoonnummers:

Anser – 04 93 18 73 85

Gelieve ook niet aan uw kinderen te zeggen dat de leiding naar mama of papa zal bellen wanneer de kinderen dat vragen. De leiding doet dit niet.

Bagage

Belangrijk: Vanaf de JVG’s worden jullie verwacht een trekrugzak mee te nemen en geen valies. Dit is belangrijk voor hike.

Schoenen

Stapschoenen:

dé toevlucht bij hike en dagtocht. Hoewel teenslippers, skate-schoenen of crocs mooi kunnen zijn, geven ze niet voldoende steun tijdens deze activiteiten.

Een stevige stapschoen biedt steun en is goed ingelopen! Goede stapschoenen zijn absoluut noodzakelijk als je een stevige dagtocht wil overleven. We raden je ook aan je stapschoenen te behandelen met een waterwerende crème en zo natte voeten op tocht te vermijden (te koop bij AS adventure, Avontura of in sommige schoenwinkels).

Waterschoenen

Om door het water te stappen, gebruik je best niet je stapschoenen. Die moeten immers droog zijn voor de dagtocht of hike.

Natte schoenen zijn zeker af te raden! Voorzie een extra paar (water)schoenen of sandalen dat je kan gebruiken om door het water te stappen.

Bagagelijst

Slapen

  • Slaapzak
  • Goed (zelfopblaasbaar) matje (gelieve geen veldbedden mee te geven)
  • Kussen met kussensloop (eventueel)
  • Extra deken (eventueel)
  • Pyjama
  • Knuffelbeer

Kledij

  • Perfect uniform (hemd + das)
  • Stapschoenen (!), Waterschoenen en laarzen
  • (Water)sandalen
  • Regenjas
  • Warme jas
  • 5 t-shirts
  • 2 truien
  • Een heel warme trui
  • 2 lange broeken
  • 3 korte broeken
  • 10 paar sokken
  • 10 onderbroeken
  • Zwemgerei
  • Themakledij (Atlantis)

Wassen

  • 1 washandje
  • 1 grote handdoek
  • 1 kleine handdoek
  • Tandenborstel, tandpasta en beker
  • Kam en/of borstel
  • Zeep en Shampoo worden voorzien door de eenheid (biologisch afbreekbaar natuurlijk)

Allerlei

  • Mondmaskers voor op de trein
  • Vuillinnenzak en enkele plastieken zakjes
  • Klein rugzakje
  • Mowgliboekje (welpen en wolven) (niet verplicht)
  • ISI+ kaart/identiteitskaart (afgeven bij vertrek)
  • Medische Fiche (in te vullen op Keeo)
  • Persoonlijke Apotheek (afgeven bij vertrek)
  • Zakdoeken
  • Zaklamp
  • Zonnecrème (!)
  • Papier, schrijgerei, enveloppen en postzegels (als je een brief wil sturen)
  • Zakmes (vanaf de wolven)
  • Roomer en kompas (vanaf de JVG’s)

Wat nemen we niet mee

Snoep en elektronica (Smartphone, Iphone, MP3, Ipod, ed.) breng je NIET mee! Bij overtreding worden beide zaken in beslag genomen! Als je toch elektronica meeneemt en deze raakt beschadigd ben je hier volledig zelf verantwoordelijk voor.

Alcohol of andere drugs zijn ook NIET welkom op kamp. Treffen we dit toch aan dan zijn hier zeer zware sancties aan verbonden.

Deze lijst is hoogstwaarschijnlijk niet compleet. De leiding vergeet ook wel eens iets..

Ongelukjes kunnen gebeuren, voorzie dus zeker reservekledij indien u dit nodig acht

Inschrijven

Ook de inschrijvingen gebeuren dit jaar via Keeo! Hoe die precies werken kan je lezen in de Keeo-handleiding.

De deadline voor de inschrijvingen is 12 juni.

Voor de betaling geven we jullie wat meer tijd, tot 21 Juni. Het bedrag kun je overschrijven naar onze rekening BE39 0682 2442 8119, vermeld hierbij zeker de naam van je kind(eren)

Gelieve dit bedrag zeker over te maken voor de aanvang van het kamp.

 

Kampprijzen

Bevers:  €90

Welpen t.e.m. seniors: €160

Vanaf het 2e kind vermindert het inschrijvingsgeld per kind met €10.

Voor 3 kangoeroes is het dus €160 + €150 + €140 = €450